رنگ مناسب برای درب چوبی
یک درب حتی اگر از بهترین جنس و مرغوب ترین متریال ساخته شده باشد، اما رنگ آمیزی مطلوبی نداشته باشد زیبایی آن به چشم نمی آید. علاوه بر این اگر رنگ از برندهای معتبر تهیه نشده باشد، ممکن است باعث ایجاد آلرژی های پوستی شود.
در ادامه توضیح مختصری درباره انواع رنگ و همچنین شیوه های مختلف رنگ آمیزی خواهیم داد، سپس اهمیت انتخاب درست رنگ درب را بیان خواهیم کرد.
انواع رنگ درب چوبی
درب اتاق خواب با سه نوع رنگ پولیش، پلی اورتان و نیم پلی استر رنگ آمیزی می شود. در ادامه توضیح مختصری درمورد هریک از این رنگ ها داده می شود.
1- رنگ پولیش؛ رنگ مناسب برای درب چوبی
رنگ پولیش بسیار براق بوده و شیوه رنگ آمیزی آن به شکلی است که در ابتدا حدود 10 لایه رنگ بر روی درب پاشیده می شود. سپس برای براقی بیشتر از نمد استفاده می گردد، به شکلی که ابتد نمد با اندازه بزرگ و سپس از نمد با سایز کوچکتر استفاده می شود. در هر مرحله از نمد زنی برای از بین بردن خط و خطوط سطح درب، بر روی آن پولیش زده می شود. این کار اینقدر ادامه می یابد تا سطح درب کاملا صاف، براق و بدون خطوط گردد. در واقع پولیش مایعی است که بر روی سطح رنگ شده قرار می گیرد تا هرگونه خطوط اضافی را از بین ببرد و سطحی صاف و براق را ایجاد نماید.
مزایای رنگ پولیشی :
این رنگ بشدت سطح درب را براق و شیشه ای می کند و موجب زیبایی هرچه بیشتر درب می شود و در برابر رطوبت نیز مقاوم می باشد.
معایب رنگ پولیشی :
رنگ پولیشی شکننده بوده و اگر پس از نصب و استفاده درب به رنگ آن آسیب برسد امکان ترمیم روی کار وجود ندارد و می بایست درب به کارگاه منتقل شود و نمدکاری و رنگ بر روی آن صورت گیرد، از دیگر معایب این رنگ هزینه بالای آن می باشد.
2- رنگ پلی اورتان ؛ رنگ در اتاق
رنگ پلی اورتان یک محصول دو جزئی می باشد که بر پایه رزین پلی اورتان تهیه شده است. این رنگ به دلیل داشتن استقامت بسیار بالا و چسبندگی فوری، بر روی انواع سطوح و پوشش ها (از جمله درب های چوبی) به عنوان لایه نهایی استفاده می شود. این رنگ برای انواع دربهای چوبی خصوصا درب سرویس بهداشتی مناسب می باشد که موجب افزایش قیمت درب ضد آب دستشویی می گردد.
مزایای رنگ پلی اورتان:
- رنگ پلی اورتان مقاومت بالایی در برابر انواع اشعه های نور خورشید و باران های اسیدی دارد.
- رنگ پلی اورتان سریع خشک می شود.
- رنگ پلی اورتان چسبندگی بالایی و قابلیت اجرا بصورت مات و براق را دارد.
معایب رنگ پلی اورتان:
شفافیت و براقی کمتری نسبت به رنگ پولیشی دارد.
رنگ پلی اورتان دچار تغییر رنگ (رنگ پریدگی) می شود.
هزینه بالاتری نسبت به رنگ پلی استر دارد.
مدل درب اتاق خواب
3- رنگ پلی استر برای رنگ کردن درب اتاق
این رنگ قابلیت اجرا به شکل مات و براق را دارد و تفاوت آن با رنگ پلی اورتان در این می باشد که مقاومت کمتری در برابر رطوبت و نور خورشید دارد، از طرفی قیمت مناسبی دارد.
شیوه های رنگ آمیزی درب اتاق خواب
برای رنگ کردن درب اتاق شیوه های متنوعی وجود دارد که خروجی یکسانی ندارند، در ادامه با این شیوه ها آشنا می شویم.
1- رنگ آمیزی موج نما
در این نوع رنگ آمیزی؛ نقوش، موج چوب و رگه های آن کاملا مشخص است. این رنگ ها بر پایه روغن و یا آب می باشند و بر روی روکش چوب و یا چوب طبیعی قابل اجرا هستند.
2- رنگ آمیزی پوششی
یک لایه رنگ با ضخامت بالا روی درب زده می شود، به شکلی که دیگر رگه های چوب مشخص نیست. لازم به ذکر است که در اکثر موارد رنگ پوششی سفید یا کرم می باشد.
این شیوه رنگ آمیزی به صورتی است که رنگ باید دارای ضخامت مناسبی باشد (بویژه در درب های MDF)، در صورت نازک بودن سیاهی در ظاهر درب ایجاد می گردد. بنابراین رنگ می بایست به اندازه کافی ضخامت داشته باشد، همچنین با توجه به اینکه چندین دست رنگ می شود، درب پس از رنگ آمیزی نباید به اصطلاح دون دون شود.
3- رنگ آمیزی وایت واش
در رنگ آمیزی White-wash سطح درب با رنگ سفید پوشید می شود، به شکلی که امواج چوب به خوبی قابل مشاهده است. بهره گیری از رنگ های Grey-wash و Black-wash ( خاکستری – مشکی ) نیز با این تکنیک رایج می باشد.
4- رنگ آمیزی پتینه
این رنگ آمیزی شبیه رنگ وایت واش است، با این تفاوت که در موج های چوب رنگ طلایی یا کرم (یا هر رنگ دلخواه دیگری) کار می شود.
تیم فنی گروه تجاری خوشنام